Art at the Warehouse | JMR NL
5 februari t/m 10 februari 2013

Art at the Warehouse

LOCATIE Fenixloods 1, Katendrecht

Het kunstenfestival van Rotterdam tijdens de Art Rotterdam Week. In de ruwe omlijsting van Fenixloods 1 op Katendrecht, werd van 5 t/m 10 februari 2013 een kunstbeurs, expositie en multidisciplinair muziek-, performance en kunstenfestival onder één dak georganiseerd!

Hedendaagse kunst werd niet louter getoond, maar gevoeld, geproefd, gehoord en ervaren. Het festival werd geopend door Meneer Delta, Hans Sonnenberg, de oudste galerie van Rotterdam met DJ Onno Paloma, oftewel Onno Post achter de draaitafels.

Elke avond was er een live programma vanaf 17:00 uur in lounge met de favoriete plaatjes, het lievelingsmenu, in gesprek met en live met Dave von Raven & The Kik, IET & Esperanzah Pinkoculus en Jules Deelder & de Deeldeliers. Ook waren er Speyksessies waar poezie en muziek samenkwamen, stond directeur van Centraal Museum Utrecht Edwin Jacobs achter de draaitafels en was er heel veel te zien. Ook konden bezoekers geknipt worden door New York Barbershop, even bijkomen met een massage of (h)eerlijk eten in het pop-up restaurant.

De kunstbeurs van Art at the Warehouse bood ruimte voor een mix van hedendaagse kunst; schilderkunst, fotografie, streetart, design, beeldhouwwerk tot video. Galeries die zich presenteerden waren o.a. Galerie Frank Taal, Galerie Zic Zerp, Galerie Majke Husstege, Galerie Roger Katwijk, NL=US Art Consultancy, Witteveen Visuals Art Centre, Heden en Walls Gallery. 

Op de eerste verdieping van de Fenixloods was een groots en meeslepende expositie van diverse kunstenaars, zoals KBTR, KAMPHORST, Simon Schrikker en ROYALSTEEZ.

"Maar voor echte glans en glitter moet de festivalbezoeker richting Art at the Warehouse!" - NRC Handelsblad.

Helaas heeft het kunstenfestival na 2013 geen vervolg mogen krijgen. Er bleek in de galeriewereld niet genoeg draagvlak voor de bijzondere kunstbeurs na de verhuizing en groei van de andere beurzen van de Art Rotterdam Week. 

MEER INFORMATIE

Kijk voor meer informatie op de Facebook of Twitter.