200 Greatest Paintings | JMR NL
17 juli 2014 t/m 8 november 2015

200 Greatest Paintings

LOCATIE Momenteel gesloten
ENTREE Gratis - €12,50

Een buitenwoon unieke expositie zoals je nog nooit eerder gezien hebt. Waar je mag rondhollen, waar je hond mee naar binnen mag, waar je alles mag fotograferen en waar je de mooiste 200 schilderijen van de wereld bij elkaar ziet! 

De 200 meest herkende en gewaardeerde schilderijen zijn samengebracht in één expositie. Een reis door de kunstgeschiedenis. De expositie is geordend in de zeven tijdvakken van de Nederlandse geschiedeniscanon: van de Middeleeuwen tot nu. Ideaal dus voor basisscholen en het voortgezet onderwijs, maar ook een fantastisch dagje uit!

Volgens de Metro, het ADde Telegraaf en the Culturetrip "A must see!". Een canon van de Westerse kunstgeschiedenis die bij iedereen een belletje doet rinkelen met grootheden zoals De Mona LisaDe nachtwachtMeisje met de parel en American Gothic.

"This is one of the most daring exhibitions ever held", zegt City Guide erover. 

De tweehonderd geselecteerde meesterwerken zijn digitaal via fotodruk, 3D printing, canvassprinten, olieverf printing, foamboard printing en druk op hout uitgeprint. Voor elk werk is de mooiste afdrukwijze gekozen. Het resultaat is verbluffend! De werken zien er nagenoeg hetzelfde uit als het echte werk en zijn museaal tentoongesteld en belicht. De werken zijn echter wel veel speelser gepresenteerd en er is veel meer duiding dan in het museum. Elke ruimte heeft een eigen kleur, een eigen lichtplan en muziek uit de tijd, een totaal beleving dus!

Na de Fenixloods in Rotterdam en de Studio's Aalsmeer komt de expositie binnekort terug op een nieuwe locatie! Waar en wanneer? Houd deze website in de gaten of kijk bij onderstaande links. 

MEER INFORMATIE

Kijk voor meer informatie op de WebsiteFacebook of Twitter.

SPONSORING

Wij werken graag samen met partijen die kunst onder een breed publiek bekend willen maken. Voor adverteerders zijn en talloze mogelijkheden om zich aan dit bijzondere kunst concept te verbinden.                    

  • Doelgroep: Gezinnen, kinderen, jongeren tot senioren
  • Aantal bezoekers: 50.000
  • Bereik: 500.000 Landelijk 
  • In opdracht van: Expo Developers B.V.

Bij interesse in een partnership neem contact met ons op via jennifer@jmr.nl of 010 433 13 00.